Discover Šestanovac

Općina Šestanovac nalazi se u srednjoj Dalmaciji, pripada splitskoj makroregiji i prostire se na površini od 89,5 km2. Na području općine Šestanovac živi oko 2000 stanovnika gustoće oko 30 st/km2, a obuhvaća naselje Šestanovac – administrativno središte, te naselja Grabovac, Katuni, Kreševo i Žeževica.

Reljef ovog područja karakterizira pojas plodnih polja (krška dolina) na lijevoj obali rijeke Cetine i paralelni greben i visoravan, a omeđen brdom Vitrenik na sjeveru, na brdu Sidač na istoku. , planina Biokovo na jugoistoku, veličanstveni kanjon rijeke Cetine na jugu i planina Kreševnica na sjeverozapadu.

Općina Šestanovac udaljena je samo 5 km od mora i prisutna je mediteranska klima. Ljeta su topla i suha, dok su zime umjerene i vlažne i ako ima snijega, rijetko se zadržava na tlu. Priroda i biljni svijet cijelog područja Šestanovca između Biokova, Cetine, Sidoča i Vitrenika oduvijek su bili posebne ljepote i atraktivnosti. Čist zrak, netaknuta priroda, bujna vegetacija i fauna neprocjenjivi su za bogatstvo Šestanovca. Možete birati između 49 prekrasnih objekata (vile, kuće, apartmani) i učiniti Vaš boravak ugodnijim i odvojiti malo vremena za istraživanje prirodnih ljepota Šestanovca.

 

Skip to content